perjantai 28. maaliskuuta 2014

Chakrapolku-kirjan kuvauksissa

  
 
Kun kirja on päätetty tehdä, on työlistalla kiireisimpänä yleensä etukansi. Niinpä seisoin eräänä aurinkoisena keskiviikkoaamuna Helsingin rakennusviraston ovella odottamassa viraston aukeamista. Joogakirjaa ei ollut tarkoitus kuvata virastossa, vaan kuvauspaikkana toimi kaupungin omistama Kruununmakasiinit.Joskus asiat loksahtavat helposti paikoilleen. Kymmenen päivää työryhmän ensimmäisen palaverin jälkeen kuvauspaikka oli löytynyt, Indi oli aikatauluttanut kuvaukset ja kuvauspäivät sopivat niin kuvaajan kuin Indin oppilaidenkin aikatauluun. Samoissa kuvauksissa otetiin sekä kannen että kirjan sisuksen kuvat.
Hyvät kuvat tekevät kirjan, kuten Indi itse toteaakin:

”Minulle on tärkeää, että pelkästään joogakirjan katsominen ja selailu herättävät rauhallisuuden tunteen. Onnistuimme löytämään lämminsävyisen tilan kirjani kuvitukseen ja kuin vahingossa kannen kuusi pilaria ja kaksi ikkunaa kuvastavat juuri, sitä mitä kirjan sisältö edustaa. Huomasin tämän vasta kun näin valmiin kannen. Asiat kulkevat oikeaan suuntaan kun antaa intuition viedä.”


Inderjit Kaur Khalsa on joogaopettaja ja Helsingin Kundaliinijoogakoulun perustaja. Hänen toinen joogakirjansa Chakrapolku – Kahdeksan viikon ohjelma luovuuden ja voiman löytämiseen ilmestyy syksyllä 2014, Voiman tie ilmestyi vuonna 2012.

Toimitus/Paula
Kuvat: Inderjit Kaur Khalsa

Ei kommentteja: