maanantai 24. maaliskuuta 2014

Toimitus testaa: Pipsan granola


Pipsan keittiössä kuuluu ehdottomasti suosikkikeittokirjojeni joukkoon! Tein viikonloppuna sen reseptillä mysliä – tai siis granolaa, kuten nykyään sanotaan.



 
 









Kirjasta on muutaman viikon päästä ilmestymässä toinen painos ja teimme Pipsan kanssa siihen korjauksia viime viikolla. Yksissä tuumin päätimme muuttaa kirjassa olevan Mysli-reseptin Granolaksi. Kun teimme kirjaa pari vuotta sitten, päädyimme mysliin, sillä vaikka granola olikin jo maailmalla suosittu herkku, kukaan ei ollut vielä kuullutkaan siitä täällä meillä. Granola tarkoittaa paahdettua muromysliä. Ja kuten Ruokatorstaista saimme lukea, granola on vihdoin valloittanut Suomenkin!
 
Granola

1 dl agavesiirappia, vaahterasiirappia tai hunajaa
4 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus merisuolaa
5 dl luomukaurahiutaleita
pähkinöitä, esimerkiksi pekaani- ja cashewpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
kurpitsan- ja seesaminsiemeniä


Kiehauta siirappi, öljy ja mausteet kattilassa. Mittaa suureen kulhoon kaurahiutaleet, pähkinät, kookoshiutaleet ja siemenet. Sekoita siirappiseos kuiviin aineksiin.

Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Kuivata seosta noin 170-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sekoita välillä. Granola on valmista, kun se on kullankeltaista.

Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Granola säilyy ainakin kuukauden.



  
Juuri paahtaminen tekee tästä parasta! Paahtamisen lisäksi jujuna on siirappi, joka tekee rakenteesta paakkuisen. Käytin siihen vaahterasiirappia ja oliiviöljyä – neitsytkookosöljyä ei löytynyt kaapista. Muutenkin reseptiä voi muutella mielensä mukaan. Tällä kertaa minun myslistäni löytyi kaura- ja spelttihiutaleita, vehnäleseitä, pellavan-, seesamin-, kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä pekaani-, cashew- ja hasselpähkinöitä. Mahtava aamiainen luonnonjogurtin kanssa!
Resepti: Pipsa Hurmerinta: Pipsan keittiössä, Tammi 2012
Teksti ja kuvat: Toimitus/Jenni


Ei kommentteja: