tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen VäinölässäNukkekoti Väinölässä valmistaudutaan pääsiäiseen. Narsissit kukkivat ja rairuohot on istutettu jo hyvissä ajoin. Väinölän perheen lapset ovat askarrelleet hienoja pajunkissavitsoja ja käyneet virpomassa niillä naapuruston. Palkaksi saaduista herkuista on enää paperit jäljellä.

Palmusunnuntain suosikkeihin – pääsiäismuniin – löytyy ohje uudesta kirjastani Nukkekoti Väinölän vuosi. Mämmi ja muut pääsiäisherkut sekä koristeiden ohjeet eivät mahtuneet mukaan kirjaan ja jäivät pöytälaatikkoon. Tässä ohje siihen, miten valmistat lautasellisen mämmiä.

Nukkekodin mämmi

Tarvikkeet
- polymeerimassaa: ruskea ja musta (Fimo soft)
- nukkekotikokoinen posliinilautanen
- cocktailtikku
- nestemäistä massaa (Fimo)
- öljyväriä: valkoinen
- metallinen nukkekodin lusikka
- vesiohenteista lakkaa: kiiltävä
- sivellin

Sekoita mustaa ja ruskeaa massaa keskenään niin, että seoksesta tulee syvän tummanruskeaa. Laita keko massaa posliinilautasen keskelle ja painele sen pinta cocktailtikulla epätasaiseksi.

Sekoita nestemäisestä massasta ja valkoisesta öljyväristä valkoista, juoksevaa massaa. Levitä valkoista massaa tumman massan ympärille eli mämmin ympärille kermaksi.

Työnnä metallinen lusikka mämmiin.

Paista lautanen massoineen uunissa, leivinpaperin päällä massavalmistajan ohjeiden mukaisesti.

Lakkaa mämmin ja kerman pinta kiiltäväksi. Anna kuivua.

Huom! Massailuun käytetyt työvälineet eivät puhdistu elintarvikekäyttöön huolellisesti pesemälläkään! Älä pese massailuun käytettyjä työvälineitä tiskikoneessa, sillä kuumuus kovettaa massan.


Teksti ja kuvat: Maria Malmström

Nukkekoti Väinölä

Maria Malmströmiltä on ilmestynyt kaksi nukkekotiaiheista kirjaa, Nukkekoti Väinölän tapaan (2012) ja Nukkekoti Väinölän vuosi (2014). Niissä esitellään Marian suurikokoinen nukkekoti Väinölä ja opastetaan perusteellisin ohjein ja kuvin, kuinka miniatyyrikokoisia nukkekodin esineitä voi valmistaa itse.


 

3 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Suloisia pääsiäisherkkuja ja -koristeita.

Hannah kirjoitti...

That is so beautiful! I love the little kinder egg!
Hannah

Eliana kirjoitti...

Linda mesa para a páscoa!
A miniatura do 'kinder ovo' é fantástica!