maanantai 19. toukokuuta 2014

Terveisiä Kaliforniasta! 
Reipas, rakas raskaus -kirjani etenee merkki merkiltä. Tähän mennessä olen kirjoittanut melkein jokaista kirjaani jossain muualla kuin kotona. Mökillä Oulujärven rannalla, lukemattomissa kahviloissa, lentokoneessa, hotellin aulassa, Espanjassa rantabaarissa. Olen tullut siihen tulokseen, että arjen rutiinien rikkominen tekee kirjoittamiselle hyvää. Mitä vähemmän tavallisia arkipäivän puuhia on tehtävänä, sitä paremmin teksti luistaa. 

 


Juuri nyt puolivuotias poikani Julius nukkuu päiväunia hotellin sängyllä. Kolmen hengen perheenä reissaaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Haave vauvasta ehti elää minun ja mieheni mielessä useamman vuoden ajan, läpi kipeän keskenmenon ja omien varsin hankalien terveysongelmieni. 

 

Ehdin kerätä paljon tietoa raskaudesta ja hedelmällisyydestä sinä aikana kun Julius oli vasta hento unelma, jonka toteutumisesta ei ollut takeita. Siksi halusin kirjoittaa kirjan: koen, että minulla on arvokasta jaettavaa muille samassa tilanteessa oleville.

 

Tämän kirja tulee matkakumppaniksi naiselta naiselle. En ole tämän aiheen asiantuntija, vaan ennemmin utelias tiedonkerääjä, jolla on taito pukea hankalia asioita helposti ymmärrettävään muotoon. 

 

Reipas, rakas raskaus kertoo hedelmällisyyden parantamisesta, hyvinvoivasta odotusajasta ja helposta synnytyksestä palautumisesta. Ne kaikki ovat mahdollisia, kun tiedämme vain miten ja toimimme tuon tiedon mukaan. Keinoja ovat puhdas ravinto ja elimistön ravinnevarastojen täydentäminen, stressinhallinta, hyvä uni, elimistöä vahvistava liikunta, parempi hormonitasapaino ja kehon lempeä puhdistaminen haitallisista aineista. 

 

Hedelmällisyys ja raskaus ovat arkoja aiheita. Mietin kirjoittaessani paljon niitä, jotka ovat tehneet ja tekevät kaikkensa, jotta uusi elämä saisi alkunsa. Miksi joillekin suodaan tuo onni ja toisille ei? Siihen en osaa vastata. En voi luvata kellekään, että kirjan oppeja noudattamalla raskaus on varma. Se ei ole koskaan varma. Uskon kuitenkin vahvasti, että raskauden mahdollisuudet paranevat, kun sekä tulevan äidin että isän elimistö on parhaassa mahdollisessa tilassa pienen ihmisenalun ensimetrejä ajatellen. 

 

Kaikkien kirjojeni kantava punainen lanka on ollut herättää toivoa siitä, että jotain nykyistä parempaa on olemassa. Toivottavasti myös tämä kirja antaa eväitä siihen. 

*** 
Kaisa Jaakkolan Reipas, rakas raskaus ilmestyy lokakuussa 2014.

Ei kommentteja: