tiistai 3. kesäkuuta 2014

Toimitus testaa: Korvasieniaika!


Muutama viikko sitten ilmestyi Sieniä ja ihmisiä -kirja. Sieniä keväällä, mitä ihmettä? Mutta nytpä onkin mitä paras korvasieniaika!

Kerran lapsina löysimme kummallisen ruskean ja kiemuraisen möhkäleen, mutta emme uskaltaneet koskea siihen. Sen jälkeen en korvasieniä muista nähneeni. Tilanne korjaantui kuitenkin viime viikolla, kun sattumalta osuimme hakkuuaukealle, jolta löytyi aivan käsittämättömän paljon korvasieniä: yhtään liioittelematta ruokakaupan kassillinen vajaassa  tunnissa.

Koko ilta menikin sitten korvasieniä keitellessä. Onneksi kaasugrillissä oli keittolevy, joten keittämistä ei tarvinnut tehdä sisätiloissa. Korvasieniä pitää keittää reilussa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään kahteen kertaan. Sienten on annettava kiehua 5 minuuttia kerralla ja keittokertojen välissä ne on huuhdeltava huolella. Varmuuden vuoksi keitimme sienet vielä kolmannenkin kerran.

Suurin osa sienistä meni pakastimeen, mutta heti piti kokeilla jotain. Sieniä ja ihmisiä -kirjasta löytyi houkutteleva sieniletturesepti, joka pääsi testaukseen. Paistoimme sienet ja sipulin ennen taikinaan laittoa, hyviä tuli!
Lettujen kanssa tarjoilimme savulohi- ja korvasienitäytettä.


Marjan sieniohukaiset 

3 dl maitoa
3 munaa
1,5 dl sienisilppua
1,5 dl sipulisilppua
5 rkl maissijauhoa
0,5 dl öljyä
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista hitaasti voissa keskilämmöllä niin, että sipuli pehmenee ja ohukkaiden pinnat saavat kauniin värin.

Lisää makua sieniin saat, jos paistat ne etukäteen voissa ja maustat suolalla.

 
Teksti ja kuvat: Toimitus/Jenni
Resepti kirjasta Saimi Hoyer & Petri Salmela: Sieniä ja ihmisiä

Ei kommentteja: