perjantai 29. elokuuta 2014

Brooklynin pojat


Tietokirjojen tekeminen on siltäkin kannalta mielenkiintoista, että harva kirjojemme tekijä on ammatiltaan pelkästään kirjailija. Heidän päivänsä kuluvat jossain aivan muualla kuin kirjoittajankammiossa. Tällä kertaa pääsin tutustumaan yhden kirjailijamme, Inderjit Kaur Khalsan, toiseen ammattiin. Hänen elokuvansa Brooklynin pojat on tänä viikonloppuna Espoo Ciné -festivaaleilla Premier-sarjassa. Inderjitin joogakirjan kuvauksiin kurkistettiinkin jo viime keväänä.
Brooklynin pojat on dokumenttielokuva, joka käsittelee pojan ja isän suhdetta, kun isä asuu toisella mantereella. Lapsella on vahva tarve kumpaankin vanhempaan, ja elokuva näyttää harvinaisen rehellisesti ne tunteet, jotka hankala tilanne saa niin lapsessa, isässä kuin äidissäkin aikaan.


Eniten minua kosketti rohkeus, jolla dokumentin ohjaaja ja päähenkilön äiti Inderjit uskaltaa tuoda itsensä ja perheensä kameran eteen. Jokainen, joka on joskus pysähtynyt miettimään äitiyttä, isyyttä tai lasten ja vanhempien välistä välimatkaa, löytää dokumentista mahdollisuuden peilata omia tuntemuksiaan.
Mitä tapahtuu kun isän, äidin ja lapsen tulevaisuuden suunnitelmat eivät enää menekään yksiin? Ja miten kahden mantereen välinen vanhemmuus onnistuu?

Brooklynin pojat on Espoo Cinéssä tänä lauantaina klo 16. Syyskuun alussa elokuvan löytää myös Finnkinon teattereista.

Toimitus/Paula

Ei kommentteja: