lauantai 23. elokuuta 2014

Olkitöitä suunnitteilla? – Nyt on viimeinen hetki kiirehtiä pellolle!

Meillä täällä etelässä puimurit ovat jo liikkeellä ja omat ruisolkeni hain jo elokuun alussa. Olipa se taas ihana päivä – aurinkoinen ja sopivasti tuulinen. Viljelijä viikatteen kanssa ja me olkineidot teimme lyhteet. Sain mukaani jo useita lyhteitä ja loput laitettiin heinäseipäille vielä hieman kuivahtamaan. Heinäkuun ilmat ovat olleet ihanat olkienkin kannalta: kuivaa ja kaunista himmeliolkea on saatavana tänä jouluna!

Pääsimme taas myös todistamaan, että maanviljelijät ovat todella ilmojen armoilla. Sateet vaanivat heinäseipäille laitettuja lyhteitä ja niinpä piti toimia nopeasti, samana iltapäivänä, kun viljelijältä tuli tieto, että viikonlopuksi on tulossa kaatosateita ja nyt on otettava oljet suojaan. 
Työhuoneellani on nyt suloinen tuoreen viljan tuoksu. Meneillään on olkien lajittelu nippuihin, nippujen ripustelu roikkumaan ja sitten alkaakin suunnaton putsausoperaatio korsi korrelta.

Toivotan kaikille himmeliharrastajille mahtavaa olkisyksyä! Nautitaan hyvistä ja kauniista oljista, rakennetaan jouluhimmeleitä ja valmistetaan koristeita! Teksti: Pirjo Väisänen
Kuvat kirjasta Olkityöt, kuvaaja: Patrik Rastenberger
Olkityöt-kirjan kirjoittamisen jälkeen Pirjo on muuttanut Fiskarsiin ja avannut työhuoneellaan himmelinäyttelyn. Muutaman viikon kuluttua on Olkikaupassa tilattavissa pitkää ja pätkää olkea omiin olkitöihin ja himmeleihin.

Ei kommentteja: