torstai 21. elokuuta 2014

Vera Jordanova vierailulla


Tällä viikolla toimituksessa on ollut kansainvälistä väriä, kun bulgarialais-suomalainen huippumalli Vera Jordanova on kustannustoimittajansa Elsin kanssa viimeistellyt keittokirjaansa Don't Miss a Bite – makuja ja muistoja maailmalta. Nykyisin New Yorkissa asuva Vera on tullut muutamaksi viikoksi Helsinkiin saattamaan kirjansa painoon, antamaan haastatteluja ja tietysti juhlistamaan kirjan ilmestymistä 15.9.

Toimitus suosittelee – 256-sivuisesta kirjasta on tulossa todella ihana ja herkullinen! Siitä löytyy Veran vuosien varrella keräämiä reseptejä ja tarinoita maailmalta. Kirjaa odotellessa voit aloittaa maistelun syksyyn ja sadonkorjuuseen sopivalla lämmittävällä keitolla!

video



Kana-papukeitto limettitortillojen kera

Jotta tämän meksikolaisen keiton liemi olisi oikein täyteläinen, hieron broilerin rintafileisiin ensin erityistä maustetahnaa ja ruskistan ne pannulla. Sen jälkeen paistan fileet uunissa, jotta ne pysyvät mehevinä, ja vasta sitten lisään ne keittoon. Grillaan tomaatit, jotta ne tuovat keittoon savuisen maun. Viimeistelen annoksen rapeilla limetinmakuisilla tortilloilla.

6 annosta

500 g tomaatteja
2 tl chilijauhetta
1 ½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
3 rkl + 1 tl oliiviöljyä
2 broilerin rintafileetä nahkoineen
1 salottisipuli hienoksi silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuina
1 pieni porkkana pieneksi pilkottuna
1 lehtisellerinvarsi hienoksi silputtuna
1 litra kanalientä
650 g keitettyjä mustia papuja

Tarjoiluun
8 isoa vehnätortillaa
3 avokadoa pilkottuina
34 limettiä halkaistuina
6 rkl silputtua tuoretta korianteria

Laita uuni kuumenemaan grillivastuksella noin 250 asteeseen. Halkaise tomaatit ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda tomaatit uunin ylätasolla tummiksi, 1015 minuuttia. Ota ne uunista, irrota kuoret, leikkaa tomaatit kuutioiksi ja pane syrjään.

Alenna uunin lämpötila 225 asteeseen, uunivastuksella. Yhdistä pienessä kulhossa 1 teelusikallinen chilijauhetta, ½ teelusikallista juustokuminaa, paprikajauhe, suola ja 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä tahnaksi. Hiero se broilerin rintafileiden pintaan.

Kuumenna 2 ruokalusikallista oliiviöljyä keskikokoisessa kattilassa ja paista rintafileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Älä pese kattilaa vaan pane se syrjään. Laita rintafileet uunivuokaan ja paista niitä uunissa 4045 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Paista sillä aikaa salottisipulia ja valkosipulinkynsiä kattilaan jääneessä öljyssä 23 minuuttia. 
Lisää porkkana ja lehtiselleri ja paista vielä 34 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tomaattikuutiot, 
1 teelusikallinen chilijauhetta ja 1 teelusikallinen juustokuminaa. Paista vielä hetki ja kaada sitten joukkoon kanaliemi. Hauduta 30 minuuttia.

Ota broilerin rintafileet uunista ja anna jäähtyä. Poista nahka. Revi liha kahdella haarukalla suikaleiksi ja lisää ne keittoon. Kumoa joukkoon pavut ja hauduta 1015 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna keiton jäähtyä hieman. Lisää tarvittaessa suolaa.

Leikkaa jokainen tortilla 8 sektoriin. Kuumenna 1 teelusikallinen oliiviöljyä valurautapannulla ja paahda tortillat. Mausta ne ripauksella chilijauhetta ja muutamalla tipalla limettimehua. Tortillat paahtuvat erittäin nopeasti, joten varo, etteivät ne pala. Käännä ja toista.

Tarjoa keitto lämpimänä avokadokuutioiden, korianterisilpun, limeteistä puristetun mehun ja paahdettujen tortillojen kera.
 

Hei hei kirja! Nähdään syyskuussa!


Ei kommentteja: