keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: Luukku 10 (sisältää arvonnan!)

Tänään pyysimme joululahjavinkkejä myynnin Annelta:
 
"Paras joululahja kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille on Speltillä luonnollisesti parempaa! Siinä on loistavia, monipuolisia ohjeita ja paljon uusia ideoita. Kirjahankkeen isä, Kari Kaipainen, on lisäksi järjestänyt kirjan ympärille vaikka minkälaista ohjelmaa ympäri Suomen. Kirjan myötä on tullut testattua vaikka mitä uusia raaka-aineita, kuten kotimaista kvinoaa. Joulupakettiin sopisikin erinomaisesti Speltti-kirja sekä vaikka paketillinen SunSpeltin luomukvinoaa."
 
 
 
 

Koska joskus on kiva saada lahjoja myös itselle, päätimme arpoa lukijoidemme kesken yhden kappaleen kirjaa + SunSpelt-tuotteen. Kerro meille, mitä spelttituotetta olet testannut tai haluaisit testata joko blogissa tai Facebookissa torstaiaamuun mennessä, niin olet mukana arvonnassa!
 
Jouluruokia odotellessa voit myös kokeilla Annen suosikkireseptiä! 
 
Grillatut karitsankyljykset & spelttitaboulleh
(4 annosta)
  
Karitsankyljykset
16–20 karitsankyljystä
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl rosmariinia hienonnettua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Spelttitaboulleh
300 g spelttihelmisuurimoita
(vettä ja suolaa)
1 ruukku lehtipersiljaa
2 ruukkua minttua
1 nippu kesäsipulin varsia
1 iso punainen paprika
100 g tuoreita herneitä
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 tl korianterin siemeniä murskattuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus täysruokosokeria
100 g kotimaista salaattijuustoa murennettuna (esim. Kolatun)

Laita karitsankyljykset kulhoon tai vuokaan. Sekoita öljyn joukkoon rosmariini ja valkosipuli sekä hunaja. Hiero seos kyljysten pintaan ja anna maustua tunti pari huoneenlämmössä.

Valmista taboulleh sillä välin kun kyljykset marinoituvat. Keitä helmisuurimot nippanappa kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ne lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita suurimot kulhoon. Hienonna yrtit ja kesäsipulin varret. Kuutioi paprika. Laita kaikki taboullehin ainekset kulhoon ja sekoita maut hyvin sekaisin. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa.

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista kyljyksiä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Tarjoile kuumina taboullehin kera.

Resepti: Teresa Välimäki / kirjasta Speltillä luonnollisesti parempaa
Valokuva: Sanna Peurakoski

3 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

Mannapuuron ystävävänä haluaisin testata spelttitäysjyvämannaa puuron tekemiseen.

Jellonatar kirjoitti...

Spelttimannapuuro kuuluu jo omiin suosikkeihin! Ja speltjauhot leivonnassa silloin tällöin mukana. Spelttihelmisuurimot kuulostaa jännältä.

Tietokirjat kirjoitti...

Onneksi olkoon, päätimme palkita teidät molemmat! Lähettäkää yhteystietonne osoitteeseen tietokirjat(at)bonnierbooks.fi, niin laitamme paketit tulemaan!