lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: Luukku 20


Nukkekotiharrastajan ykköslahja on Nukkekoti Väinölän vuosi. Jos harrastus on uusi, voi kirjan seuraksi hankkia muutamia tarvikkeita, joilla pääsee mukavasti alkuun. Hyvä aloituspaketti syntyy esimerkiksi listaleikkureista, kivan värisistä Fimo-massoista, Tacky glue -liimasta, pienikuvioisista kankaista sekä spaatteleista (niitä lääkärin aa-tikkuja) ja kahvitikuista.


 


Jos lahjat on jo hankittu mutta paketit tai oma nukkekoti ovat vielä vailla koristeita, alla olevalla ohjeella on hyvä aloittaa. Kranssi sopii erinomaisesti paketin koristukseksi, mutta jos kotoa ei löydy havuköynnöstä, myös pelkkä virkattu helminauha toimii upeana koristeena. Lisäksi kaikille nukkekotiharrastajille paljastettakoon, että ensi vuonna jouluohjeita on odotettavissa ihan kirjan verran!Havukranssi
Tarvikkeet
havuköynnöstä
sivuleikkurit
kultalankaa
helmiä
virkkuukoukku 0,5 mm
kulkunen
satiininauhaa
lanka ja neula

Jos havukäynnöstä ei löydy tai haluat tehdä kranssin luonnonmateriaaleista, kanervan oksat tai pienineulaksiset havunoksat esimerkiksi pihan havupuista ovat hyvä vaihtoehto. Oksan pitää olla hyvin taipuisa, että sen saa väännettyä tarpeeksi pieneksi kehäksi.
1. Leikkaa havuköynnöksestä 25 cm:n pätkä. Kierrä se kehäksi.


 2. Pujota kultalankaan 18 helmeä.
3. Virkkaa kultalankaa ketjusilmukoilla ja ota mukaan helmi aina viiden ketjusilmukan väliin.

Kultalanka-helmiketju toimii myös kauniina nukkekodin kuusennauhana!

4. Kierrä virkattu ketju havukranssin ympärille. Solmi langanpäät kiinni ja jätä pitkät päät. Solmi kulkunen kiinni langanpäillä ja päättele langat.
5. Tee satiininauhasta pieni rusetti ja ompele se koristeeksi kulkusen yläpuolelle.

 Teksti ja kuvat: Maria Malmström


Ei kommentteja: