keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: Luukku 3Lahjavinkki: Anna lahjaksi kelloaiheinen kirja ja retki Kellomuseoon!

Kellomies sopii erityisesti tyylistä ja tekniikasta pitävälle miehelle. Joona Vuorenpään Kellomies on ensimmäinen suomalainen tietokirja miesten rannekelloista. Se kertoo erityisesti arvokkaista, käsityönä tehdyistä mekaanisista rannekelloista, niiden tekniikasta, ominaisuuksista, hoidosta ja historiasta. Mukana on myös kiehtovia tarinoita tunnetuista kellomiehistä.

Iki-ihanassa Z. Milerin Myyrän kellokirjassa on tukevat pahvisivut, kellotaulu liikuteltavine viisareineen sekä elämäniloinen tarina kaikille tutusta myyrästä. Ajankulua voi konkretisoida liikuttamalla viisareita seikkailun edetessä.


Tee retki Kellomuseoon, jossa on nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Tällä hetkellä museossa on kaksi erikoisnäyttelyä: Keisarin ja kansan aika kertoo venäläisten kellojen tarinan tsaarin Venäjältä neuvostoaikaan. Vuodenajoista ja ajanlaskusta kertovassa 12 kuukautta -näyttelyssä näyttelyvierailla on aktiivinen rooli. He  voivat ottaa osaa Elämän puu -veistoksen luomiseen, sytyttää taivaalle oman tähden tai tehdä leimakuvan muinaisesta kalenterista. Vapaa sisäänpääsy. Suomen Kellomuseo, Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo.

Ei kommentteja: