keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kirjailija kertoo: Sisustussuunnittelijan päiväPyysimme sisustuskirjailijaamme Tea-Mariia Pyyköstä kertomaan meille päivästään. Tea-Mariian sisustusopas ilmestyy tällä viikolla.

Teksti ja kuvat: Tea-Mariia Pyykönen

PERJANTAI

Päiväni ovat todella vaihtelevia. Tänään on toimistopäivä, joka on täynnä tapaamisia. Pyrin keskittämään aina suunnittelun eri päiville kuin palaverit. Näin päivistä ei tule rikkonaisia tai sekavia.

6.30 herätys
Herään aamulla ajoissa ennen töitä, että ehdin rauhassa juoda kahvia, katsoa uutisia sekä syödä terveellisen aamiaisen. Tänään aamiaiseksi oli chiasiemenvanukasta kookosveden sekä mangon kera. Rakastan kaikkia superfoodeja ja terveellinen ruoka on minulle tärkeää. Aamulla luen jo kotona myös sähköpostini ja vastailen jo kiireisimpiin ennen kuin lähden toimistolle.7.50 lähtö toimistolle
Työmatkani on lyhyt, joten siihen ei tarvitse varata paljon aikaa, jos päiväni alkaa toimistolta. Kävelen töihin eväät laukkuun pakattuna. Mukana on myös kirjani lämpimäiskappale päivällä olevia lehtikuvauksia varten.

8.00 päivän aloitus toimistolla
Käyn alkuun läpi loput sähköpostit sekä avaan työpuhelimeni. Sitten alan valmistella sisustuspalaveria, joka alkaa toimistollani asiakkaan kanssa klo 9.00. Otan esiin kaikki suunnitelmaan kuuluvat tekstiili- ja materiaalimallit ja avaan koneelta kaikki tiedostot valmiiksi. Asiakkaalle luovutettava suunnittelukansio pääsee myös pöydälle odottamaan asiakasta.
9.00 ensimmäinen palaveri asiakkaan kanssa
Olen tehnyt asiakkaalleni suunnitelman olohuoneen ja ruokailutilan osittaisesta kalusteuudistuksesta sekä verhoista. Käymme läpi ehdotukseni. Asiakas on pyytänyt minua ehdottamaan useampia erilaisia tuotteita, joista hän sitten itse valitsee lopulliset tuotteet. Asiakkaani on visuaalinen ihminen ja taitava sisustaja, joka kaipasi lähinnä valikoiman rajausta muutamiin hänen kotiinsa sopiviin tuotteisiin, jotta kokonaisuus pysyy kasassa ja kaupoilla hankintojen teko olisi helpompaa.


10.45 pikapikalounas sähköpostien äärellä
Tänään on niin tiukka aikataulu, ettei tauoille saatikka lounaalle jää aikaa. Siispä tyydyn hyvin vaatimattomaan lounaaseen pikaisesti popsittuna tietokoneen äärellä. Näin käy todella usein, vaikka kunnollinen ja rauhallinen lounastauko tekee päivästä mielekkäämmän ja auttaa jaksamaan paremmin. Mutta yrittäjän arki on usein niin kiireistä, ettei sellaiseen luksukseen ole aikaa.
11.00 haastattelu ja kuvaus Annaan
Esikoiskirjani julkistetaan reilun viikon päästä ja Anna-lehti tekee minusta Viikon Anna -jutun. Toimittaja ja valokuvaaja saapuvat toimistolleni tekemään haastattelua ja kuvauksia, mutta päädymme kuvaamaan osan kuvista ulos. Haastattelu on todella ihana ja rento. Kuvaaja on todella ammattitaitoinen ja kuvauksissa naurattaa aivan aidosti. Ihana kokemus!
12.00 toinen asiakaspalaveri
Kun asiakas saapuu, on minulla suunnitelmat avattu jo koneelle, mutta kuulumisia vaihdettaessa levittelen pöydälle materiaalimallit, sillä palaverien välissä ei jäänyt aikaa tehdä sitä etukäteen. Asiakkaani on tilannut minulta konsultaatiopaketin ja nyt on projektin loppupalaverin aika. Käymme läpi kodissa tehtäviä pieniä remonttitöitä, ehdotan eteiseen tehostetapettia sekä muutamia uusia kalusteita.


13.45 iloinen kuvaviesti
Yllätyn todenteolla ja saan mielettömästi iloa päivään, kun poikaystäväni laittaa kuvaviestin, josta ilmenee, että kirjani on päässyt myyntiin Hulluille Päiville! Jee!14.00 puhelinhaastattelu sekä kuvien toimitusta
Minulta on pyydetty haastattelua Kotivinkkiin. Jutussa olen lehden ”inspistyyppinä” ja haastattelun tueksi olen ottanut kännykällä kuvia minua inspiroivista asioista. Puhelinhaastattelun jälkeen toimitan vielä läjän ottamiani kuvia lehdelle. Yksi kuvista on keräilemistäni tuoleista se tärkein. Itse haastattelu oli ihanan positiivinen ja yllättävän monipuolinen puhelinhaastatteluksi. Tästä tulee hyvä juttu!
15.00 juoksevia asioita toimistolla
Vastailen vielä viimeisiin sähköposteihin sekä muutamaan puheluun. Käyn läpi ensi viikon aikatauluja. Luvassa on palaveria Asuntomessujen tiimoilta, konsultaatiokäyntiä, välipalavereita, kohdetarkistusta sekä yhteistyökumppanien tapaamista. Kiireinen viikko on siis tulossa. Paras pistää pillit pussiin, sulkea työpuhelin sekä tietokone ja lopettaa työt tältä viikolta.


17.00 viikonlopun aloitus = siivous
Perinteisiini kuuluu, että perjantaisin heti töiden jälkeen siivoan kotini viikonloppukuntoon. En osaa rentoutua sotkuisessa kodissa, vaan kaikki pitää olla järjestyksessä.


19.00 aivot narikkaan lenkillä
Lenkkeily on minulle paras tapaa siirtyä työmentaliteetista vapaa-ajalle ja rentoutua. Raikas ilma tuulettaa aivoja ja auttaa rauhoittumaan, unohtamaan tiukat aikataulut.


Ei kommentteja: