tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kevät on täällä, puutarha kutsuu!


Ainakin meillä Hangossa on nurmi vihreänä, mustikoiden varvut hereillä ja ihan kuin silmut jo vähän pullistuisivat. Ja alppiruusut, ne ovat nostaneet pakkasesta nuupahtaneet lehtensä, ja ovat jo kevättä täynnä, valmiina kasvuun!
Talvi on hyvää aikaa suunnitella tulevia pihan muutos- ja kunnostustöitä, mutta inspiraatio saattaa kadota lumikasojen alle. Heti tammikuusta ilmestyvät puutarha-artikkelit antavat hieman puhtia luovalle työlle, mutta varmimmin siihen innostaa kevääseen heräävä luonto. Valon määrä kasvaa ja linnut löytävät laulun. Nyt vain kynä käteen, sormet näppäimille tai miten nyt kukin suunnitelmansa luo.

Haaveiden toteuttamista suunnitellessa on kuitenkin huomioitava monta asiaa, jotta lopputulos on onnistunut ja siihen uponneiden työtuntien arvoinen. Miten paljon pyörien säilytyspaikalle tulee varata tilaa, jotta se toimii? Tai kuinka paljon multaa uusi istutusalue syö? Miten saisin muutettua oleskelualueen edustavaksi hyötypuutarhaksi? Ja mistä löytyy tieto kaikkiin näihin, ja useisiin muihin urakan varrella tuleviin kysymyksiin? Tarjoan tähän apua helposti käytettävässä muodossa. Maaliskuussa ilmestynyt ensimmäinen kirjani Pihasuunnittelijan ABC (WSOY) on tarkoitettu inspiroivaksi ja luotettavaksi tiedonlähteeksi. Kauniiksi tietokirjaksi. Ja sellainen siitä minusta tuli, kiitos koko mukana olleen tiimin.
 
Perinteistä kurjenpolvea, kotkansiipeä ja tuoksuvatukkaa.
 
 
Motivoi itseäsi hauskoilla ideoilla, ajatuksilla kauniissa pihapiirissä vietetyistä laiskoista iltapäivistä tai onnistuneista puutarhajuhlista. Kauneus ja viihtyvyys pihallasi yhdistyvät käytännöllisyyteen ja helppohoitoisuuteen, kun maltat tehdä pihasi rakentamisen tai kunnostamisen oikein.

Toivotan kaikille ilon hetkiä puutarhaharrastuksen parissa, ja aikaa huomata tämä kevään ja luonnon herääminen.

Päivi

Teksti Päivi Rahikka
Kuvat Päivi Rahikka ja Kenneth Roman
 
 
Pihasuunnittelijan ABC on kattava opas pihan ja puutarhan
suunnitteluun sekä onnistuneeseen toteuttamiseen. 

Ei kommentteja: