torstai 7. toukokuuta 2015

Äitienpäiväksi parhaista parhain kakku!


Vapun tienoilla leivoin Onnellisen leipurin upouudesta kirjasta Karamelli-juustokakun. Keittiön valtasi vaniljatangon ja kattilassa hiljalleen porisevan karamellikastikkeen paahteinen tuoksu. Hyvästä ainesosaluettelosta ja kirjan kauniista kakkukuvasta huolimatta en aivan näin taivaallisen hyvää osannut odottaa!

Kahvipöydässä kakku varasti show’n: rapea keksipohja, suussa sulavan samettinen juustotäyte, paahteisen makea karamellikinuski ja suolahiput. Tämä on täydellinen kakku!


 
 
 
 
KARAMELLI-JUUSTOKAKKU


Pohja
200 g digestive-keksejä (n. 13 kpl)
2 rkl muscovadosokeria
100 g voita
 
Tuorejuustotäyte
200 g tuorejuustoa
¾ dl sokeria
½ vaniljatankoa
2 tl vehnäjauhoja
¾ dl kermaviiliä
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa
 
Kinuskikastike
2 dl kermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl voita
 
Koristeluun
sormisuolaa
 
 

Tee pohja. Laita keksit ja sokeri tehosekoittimeen ja murskaa hienoksi. Voit myös murskata keksit esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Painele keksimuruja vuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista tuorejuustotäyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljatangon siemenet sekä vehnäjauhot. Lisää kermaviili ja suola ja lopuksi munat yksitellen vatkaten. Kääntele nuolijalla, jotta kuohkeus säilyy.

Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske tämän jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

Valmista kinuskikastike. Laita kerma, fariinisokeri ja voi kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Tipauta hiukan seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy ja jää pisaraksi, se on valmista. Nosta kattila liedeltä ja anna levätä minuutti.

Kaada kinuskikastike kakun päälle. Ripottele päälle sormisuolaa ja tarjoile.
/Kati

Ei kommentteja: