Tämä omppupiirakkaohje pelastaa kiireisen kokin!
Aloittelevana kustannustoimittajana toimitin jättikokoisen
reseptikokoelmakirjan Hyvä kokki. 2000 parasta ruokaohjetta (2000). Se on
kulkenut mukana monet seikkailut: asumisen Islannissa ja nyt kuusihenkisen
perheen suurkeittiötarpeet. Omenapiirakkaa kirjan ohjeen mukaan olen tehnyt
lukemattomia kertoja, kun on tarvinnut nopeaa tarjottavaa kahvin kanssa. Perusideaa
olen varioinut sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Seuraavaksi taidankin testata
piirakkaa omenalohkojen sijaan kanelilla maustetulla omenahillolla.
![]() |
![]() |
Kelpo ohje on siirtynyt sukupolvelta seuraavalle. Kuvan piirakka on nuoremman polven leipureiden tekemä. |
Omenapiirakka
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl omenamehua (tähän olen käyttänyt usein maitoa tai
vettäkin)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4–5 omenaa
1 tl kanelia
Sekoita sulatettu rasva, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi
seokseksi. Ota taikinasta 1 dl erilleen pinnan koristelua varten. Lisää
lopputaikinaan muna, omenamehu ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Kuori omenat,
poista siemenkodat ja viipaloi mallot. Levitä omenaviipaleet taikinan pinnalle,
ripottele päälle kaneli ja taikinamurut. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa
noin 25 minuuttia.
Teksti ja kuvat Tanja Laakkonen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti